Sett & hört V9

117 spelare var anmälda till tävlingen den 27 februari. Äntligen hade vårvädret och värmen anlänt, mer att betrakta som skandinaviskt sommarväder, och ett flertal spelare passade på att klä sig i kortbyxor dagen till ära. Som alltid var aptiten god när det vankades mat i restaurangen.

Ordförande Anders Sjölund hälsade alla välkomna och presenterade dagens gäster på sitt sedvanliga, vinnande sätt.

Ett överraskande, och givande inslag, var Birgitta Östbergs (sång) och Leif Dahlstrands (gitarr) framförande av Owe Thörnqvists låt “Alptoppens ros”.

Jag hade förmånen att spela med Karin Övgård och Barbro Garneij denna dag och se hur fint vi alla tre placerade bollarna från tee på hål nr 11.

Stig Petersson hade all anledning att göra tummen upp efter att ha vunnit A-klassen med fina 70 slag netto.

I B-klassen var det hårt om placeringarna. Tre spelare hade 73 slag netto, två av dem dessutom samma spelhcp, Henny Pedersen och Boel Wallin. Henny (t.v.) vann på lottdragningen före Boel och Leif Dahlstrand blev trea.

Kjell Fagerholm får pris mest varje tävling och han segrade i C-klassen med 74 slag netto och gratulerades av Lill-Inger Kaddik. Även här var det hårt om prispengarna då både tvåan Göran O Persson och trean Ulla Raaschou hade samma nettoresultat.

Bäst denna dag, när det kommer till segerresultatets nettoscore, var Turid Norevik som slog till med en 69:a och fick hålla högtidstalet, ivrigt påhejad av tävlingsledaren Kjell-Åke Wennerholm.

Efter fem år som fotograf och reporter för Sett & hört-sidan tackade jag idag för mig och hade förmånen att bli avtackad med vackra blommor och kram av Lill-Inger. Tack alla för att ni bidragit, genom att ställa upp när jag smugit omkring med min kamera och fotograferat er.

Jag efterträds av dessa skjutjärnsreportrar, fr.v Karin Övgård och Barbro Garneij som laddar för uppgiften.

Och som kanske svingar vilt, vem vet?! (I bakgrunden syns banans vackraste palm, i mitt tycke.)

Tack och hej!

 

/ Bengt Nordin – fotograf & reporter