Sett & Hört V46

Måndag 13 november. En vacker höstdag, soligt och blåsigt. Med andra ord ett underbart golfväder.

En ny arbetsdag på La Marquesa!

Kerstin Engerfelt tog emot alla hungriga golfare och visade var de skulle sitta. Hon berättade även att det var 111 ätande denna måndag och av de var det 97 som valt fisk. Här har hon sällskap av Göran Wallin.

Ordförande Anders Sjölund höll ett extra årsmöte före maten. I årsmötet bestämdes det att medlemsavgiften inte ska ändras till nästa år utan fortsätta att vara 30 €/person och år.

Han passade dessutom på att tacka Lill-Inger Kaddik för det jobb hon lägger ner på det fina prisbordet. Det sköter inte sig själv, Lill-Inger lägger ner mycket tid och energi. Han berättade att prisbordet var värt 850€ den här veckan.

Det gjordes många birdies, men det var bara två damer som lyckades med detta denna tävlingsdag. Henny Pedersen och Gunvor Carlsson gjorde birdie på hål 2 respektive hål 11. Kjell-Åke Wennerholm gratulerade de båda damerna.

Om man har gjort många birdies och samlat ihop 25 fåglar kan man lämna in dem för att få en flaska vin eller, som Carl Henrik och Ulla Raaschou, en flaska brandy. Claes Murvall gratulerade paret till den fina flaskan.

Närmast hål var det många som kom, och extra roligt var det att Maj-Britt Rhöse Lindqvist gjorde det eftersom hon precis kommit ner från Sverige.

I A-klassen segrade Kurt Samuelsson på 71 slag. På andra plats kom Inga-Lill Lundberg och på tredje plats kom Hans Jungefeldt, båda hade 73 slag.

Från Möre Golfklubb och dessutom från samma bostadsadress kom idag två segrare. Annikka Johnsson i D-klassen på 73 slag och Göran Pettersson i B-klassen på dagens bästa resultat, 69 slag. Lill-Inger Kaddik och Kjell-Åke Wennerholm gratulerade de båda vinnarna.

Tvåa i B-klassen var Sonja Håkansson på 72 slag och trea kom Lorentz Lorentzen på 75 slag.

På andra plats i D-klassen kom Reidun Bergström på 75 slag och på tredje plats kom Krister Ahnelöv på 76 slag.

I C-klassen var det kvinnlig dominans på prispallen. Återigen vinner Birgitta Forsberg, idag på 72 slag. Tvåa blir Barbro Ed Bergström på 73 slag, vilket Lill-Inger Kaddik också hade men ett högre handicap och blev därmed trea.

Kjell Fagerholm gjorde reklam för 2018 års sommargolf. Han berättade att han bokat det bästa hotellet på Åland och även att banan är i ett jättebra skick. Åtminstone var banan det när han lämnade den i höst.

 

Karin Övgård / reporter och fotograf