Sett & hört V51

Nytt köldrekord för säsongen mötte oss vid banan för måndagstävlingen den 18 december. Ynka plus två grader visade temperaturen. Detta innebar en fördröjning av starten med femton minuter eftersom det ansågs vara frost på vissa hål på banan. Solen visade sig efter en stund i vanlig ordning och såsmåningom blev det spelbart och skönt som alltid för de 43 spelarna som infunnit sig till start. Resultaten blev dock högre än vanligt och denna gång inte enbart beroende på lång bana, kylan spelade också in. Efter avslutad runda samlades vi i restaurangen och summerade spelet för varandra i väntan på maten och resultaten.

Ulla Raaschou såg förväntansfull ut inför prisutdelningen och mycket riktigt, det blev ett pris för henne för dagens spel. Hon kom på sjätte plats i C-klassen.

När det blev dags för presentation och val av dagens desserter såg Gunnar Bergström ut att ha hamnat i sjunde himlen.

Jag fick rycka in som prisutdelare denna dag p.g.a sjukdom och hade till min hjälp Eva Petersson som alltid gör ett bra jobb, oavsett vad hon sysslar med. Vi samarbetade för 8-9 år sedan när jag var tävlingsledare i SGC och Eva höll i prisbordet vid varje tävling. Det var en rolig återkomst för oss båda.

Vinnare i A-klassen blev Clas Murvall med 76 slag netto. Jörgen Engerfelt blev tvåa med 79 slag medan Mats Carlsson tog hem tredjeplatsen med 80 slag. Mats vann även flaskor för att ha kommit närmast flagg på två korthål och såg mycket nöjd ut.

Anita Eriksson vann B-klassen med 75 slag netto före Monika Forsman som hade 80 slag. Samma antal slag hade den bugande Kjell Fagerholm som blev trea.

Claes Göransson verkar ha hittat formen och vann för andra veckan i rad i C-klassen med 74 slag netto. Samma resultat hade också tvåan och trean i klassen, spelhcp:et avgjorde placeringsordningen. Silvret togs av Ingegärd Engström och bronset av Paul Öhman.

Dagens i särklass bästa resultat stod Marek Jaworski för efter att ha gjort 69 slag netto vilket innebar vinst i D-klassen. Jag ställde några frågor till Marek så att vi fick lära känna honom lite bättre. Han är född i Polen men kom till Sverige när han var mycket ung och bor för närvarande i Göteborgstrakten. Han är medlem i klubben. Krister Ahnelöf överraskade på nytt (!) när han kom tvåa med 74 slag och Karl Jönsberg tog hem tredje priset med 76 slag.

/ För fotot svarade Barbro Ed Bergström och för texten Bengt Nordin