Sett & Hört V6

Första måndagen i februari bjöd på ett fuktigt, småkallt väder. Dock mycket bättre väder än vad det är i Skandinavien, där man har minusgrader och snö.

Vid baren satt Torsten och Inga-Lill Lundberg och tog emot tävlingsavgiften och delade ut scorekort.

Dagens birdiedrottning och birdiekung var i dag Monika Forsman och Anders Sjölund som båda gjorde tre birdies var. Monika gjorde sina birdies på hål 12, 14 och 17. Anders gjorde sina birdies på hål 2, 12 och 15.

Anders Sjölund informerade om att årets vårresa är inställd p.g.a. för få anmälda. Han informerade även om att vi har fått två nya tävlingssponsorer, Spaniabox och NordicaGolf.com.

Bosse Einarsson från NordicaGolf.com berättade om vad han hade att erbjuda, bl.a. järnklubbor i samma längd.

Julie Marie Skalleberg vann två flaskor vin för att hon var närmast hål på hål 5 och på hål 15, men hon var inte kvar på prisutdelningen och därför inte med på bild

Gunvor Carlsson fick också en flaska vin för att hon var närmast hål, hon kom närmast på hål 11.

I dag var Agneta Thurlin bäst i D-klassen, hon segrade med 71 slag. Tvåa kom Jens Furmyr med 76 slag och trea blev Birgitta Myrén med 77 slag.

Etta i C-klassen blev i i dag, en mycket lycklig, Bengt Nordin med 74 slag. Han blev så glad så att han bjöd oss alla på lite vacker sång. Tvåa kom Lennart Vistrand med 77 slag och trea kom Leif Hansen Gram, även han med 77 slag. Tyvärr var inte Leif Hansen Gram kvar på prisutdelningen så han kom inte med på bild.

Eftersom vi inte fick med pristagaren på tredjeplats så kommer här ett foto på Ingrid Ek som kom på fjärde plats i C-klassen. Här blir hon omkramad av tävlingsledaren Kjell-Åke Wennerholm och prisutdelaren Lill-Inger Kaddik.

Monika Forsman klev högst upp på prispallen i B-klassen, med dagens bästa resultat segrade hon på 70 slag. Därefter steg Kjell B Johansson upp på den andra prispallen, han kom tvåa med 72 slag. Trea blev Børge Tøttrup med 75 slag.

Tre herrar tog hand om de tre första platserna i A-klassen. Etta kom Hans Johansson med 71 slag, tvåa kom Lars Carlsson med 73 slag och trea kom Mats Bengtsén med 74 slag.

Karin Övgård / reporter & fotograf

 

VECKANS INTERVJU

För att vi ska lära känna människorna som arbetar på La Marquesa bättre, kommer vi göra ett antal intervjuer med personer i olika befattningar. Vi som gör intervjun är Lisbeth Wennerholm som intervjuar och Karin Övgård som fotograferar.

Först ut är Pascual Jimenez Zapata. Alla vet nog vem Pascal är, men ni vet nog inte så mycket om honom.

Pascual är 53 år och gift med Genoveva Vera. De har två döttrar, som heter Cristina och Miriam. Han har också två barnbarn, Cruz tre månader gammal och Bianca 2 år gammal.

Som barn bodde han i La Zenia och redan som åttaåring cyklade han till Villa Martins golfbana och jobbade som caddie, vilket gav honom en bra inkomst. I många år var han själv golfproffs, men på senare år har han jobbat på La Marquesa vilket han trivs mycket bra med.

Pascuals intressen är, förutom familjen, golf och att se på TV. Golf jobbar han med hela veckorna och för familjens skull så blir det inte så mycket golf på helgerna, men i bland gör han undantag och spelar en del tävlingar.

Han berättade även för oss att det är 19 anställda på La Marquesa.