Sett & Hört V16

Precis som metrologerna hade sagt så kom regnet tidigt på morgonen och upphörde lagom till de 111 spelarna skulle ut för dagens tävling. När regnmolnen försvann så blev det ett underbart väder med en del väldigt bra resultat.

Det var många som intog förfriskningar i poolbaren efter golfrundan.

Ordförande Anders Sjölund hälsade oss alla välkomna och tillsammans med oss andra sjöng och hurrade han för Owe Rull som fyllde 80 år i går.

Anders Sjölund presenterade också dagens gäster, vilka bl.a. var bröderna Larsson från Eksjö och Pia Thor.

Birgitta Östberg var den enda kvinnan som gjorde en birdie denna dag. Birdien gjorde hon på hål 11. I bakgrunden ser vi Eva Petersson, klubbens kassör men i dag prisutdelare.

Uno Wilhelmsson och Hans Jungefeldt var dagens birdiekungar. De gjorde två birdies var på hål 15 och 16 respektive hål 3 och 12.

I dag var det i A-klassen som man hittade det bästa resultatet. Hans Jungefeldt segrade på ett väldigt bra resultat, 64 slag netto. Tvåa blev Hans Johansson med 70 slag och trea blev Thomas Magnusson (Hans Jungefeldts tränare) med 71 slag.

Jubilaren Owe Rull segrade i B-klassen med 74 slag, tvåa blev Anthony Lindqvist och trea blev Göran O Persson, båda hade 75 slag.

I C-klassen hittade vi två bröder på prispallen. Hans Öhman segrade med 72 slag och två blev Marina Pipping Wirkkala också med 72 slag men med ett högre handicap. Trea blev Paul Öhman med 75 slag.

Turid Norevik tog hand om segern i D-klassen, hon vann med 71 slag. 71 slag hade även tvåan Jens Furmyr och trean Eva Ekholm.

Tore Malm fick tapperhetspris i A-klassen. Godis och en greenlagare!

Kjell-Åke Wennerholm och Eva Petersson tackade alla deltagare och hälsade alla välkomna till nästa måndag.

 

Karin Övgård / reporter & fotograf

 

VECKANS INTERVJU

I dag presenterar vi den sista intervjun med anställda på La Marquesa. Vi som har gjort intervjuerna är Lisbeth Wennerholm och Karin Övgård.

Sist men inte minst …. här presenterar vi den alltid lika trevlige Edgars Strauss, som arbetar på The Clubhouse.

Edgars är 33 år och bor i Guardamar Del Segura tillsammans med sin flickvän Elvisa, som också arbetar på The Clubhouse, och dotter Adrija. Han är född i Litauen men flyttade till Spanien för ca 11 år sedan tillsammans med sina föräldrar och systrar. En av hans systrar heter Aija och är sambo med David Hirst som vi tidigare intervjuat. Edgars har inte bott i Spanien hela tiden utan då och då jobbat i andra länder, bl.a. England.

Fritidsintressen har han gott om bl.a. familjen, fotboll och stranden. Tre gånger i veckan följer han med dottern på hennes tennisträning och nu även en gång i veckan på hennes golfträning.

Edgars arbetar 40 timmar i veckan på The Clubhouse, och det trivs han mycket bra med.