Sett & Hört V39

Måndagen den 24 september, 47 personer startade denna morgon. Nu är det som vanligt kanonstart och för en gång skull tror jag att många var nöjda med att gå ut tidigt då solen tar på krafterna längre fram på dagen.

Jan Qvillby, nyss nerkommen, pustade ut i skuggan efter dagens 18 hål.

Kjell-Åke Wennerholm och Jörgen Engerfelt tog emot scorekorten och matade in resultaten. Anders Sjölund hjälpte till med en del räkning.

Kerstin Engerfelt hälsade alla till bords och berättade att hon gjort en meny för tolv veckor framåt på statistik från vad vi tyckt om att äta tidigare. I dag var det 31 personer som valde fisk av 41 ätande.

Middagen åts i skuggan utomhus.

Ordförande Anders Sjölund hälsade alla välkomna till höstens första “riktiga” tävling och passade på att tacka Per-Olof Ericson för allt arbete han lagt ner under sommaren. Ett stort TACK från oss alla!

Åtta personer gjorde varsin birdie denna tävlingsdag. Stig Pettersson och Pål V Johansen på hål 17, Thomas Ström och Bertil Övgård på hål 12, Mats Carlsson på hål 3, Jerry Ek på hål 4, Bo Einarsson på hål 11 samt Anders Jansson på hål 8.

Stig Petersson (hål 17), Hafdis Magnusdottir (hål 11), Bo Einarsson (hål 11), Roy Moen (hål 15) och Jerry Ek (hål 5) kom närmast hål och fick var sin flaska vin för den bravaden.

Överst på pallen i A-klassen fick i dag Roy Einar Moen kliva upp. Han segrade på 75 slag. Två kom Mats Carlsson på 76 slag, men han var inte kvar på prisutdelningen så därför är han inte med på bild. På tredje plats kom Anders Jansson med samma antal slag som tvåan men med ett högre handicap.

I B-klassen vann Tuija Kelkkanen på fina 72 slag och tvåa kom Stefan Gälman på 76 slag. Tredje platsen tog Olle Hellgren hand om, han hade 77 slag.

C-klassen vann Ockie Nilsson på ett bra resultat, 72 slag. Tvåan Karl Jönsberg och trean Karin Övgård hade båda 76 slag.

Nina Horgen Strømmen tog hand om första platsen i D-klassen. Hon vann på 75 slag. Tvåa blev Eva Petersson på 78 slag och trea blev Turid Norevik på 87 slag.

 

Fotograf och reporter – Karin Övgård, Per-Olof Ericson hoppade in och fotade vinnarna i C-klassen