Sett & hört Skagerak Cup dag 2

linje

skagerak-cup-dag-2-001

Så var det lördag och dags för singelspelet under den andra dagen av Skagerak Cup 2016. Ställningen var helt jämn efter första dagens spel, 6-6. Nu skulle 12 singelmatcher avgöra vem som skulle vinna tävlingen, Sverige eller Danmark/Norge. Två matcher skulle komma att avgöras i varje boll. Här är första bollens spelare; Inga-lill Lundberg mot Pål Valen Johansen och Gunnar Bergström mot Magne Nykås. När spelet avslutats hade Pål vunnit med 4/3 mot Inga-lill och Gunnar med 5/3 mot Magne.

skagerak-cup-dag-2-002

Även i dagens andra boll delades segern mellan lagen. Hans Johansson fick stryk av Christel Sörensen med 4/3 medan Gurli slog tillbaka Börge Töttrup med 5/4.

skagerak-cup-dag-2-003

Den tredje bollens vinnare var bägge svenskor. Lisbeth Wennerholm visade klassen och slog erkänt duktiga matchspelaren Eva Brodersen med 5/4 och Karin Övgård uppvisade samma fina klass när hon vann mot Enok Kjaernsbekk med 4/2. NU var det fördel Sverige totalt.

skagerak-cup-dag-2-004

I fjärde bollen möttes Göran Wallin och Kjell Thronäs samt Gunvor Carlsson och Jens Furmyr. Göran och Gunvor vann sina matcher med samma resultat, 3/2.

skagerak-cup-dag-2-006

I boll fem delades vinsten med en för vardera laget. Olle Thurlin visade var skåpet skulle stå mot Per Skall Sörensen vid segern med 4/3 och Annelise Töttrup spelade sin kanske bästa golf någonsin, sa hon själv, när hon slog tillbaka Barbro Ed Bergström med 5/4.

skagerak-cup-dag-2-005

I dagens sjätte, och sista, boll spelade Mats Carlsson mot Henny Pedersen medan Lena Fäldt tog sig an Turid Norevik. Mats vann med 3/2 och Lena Fäldt betvingade Turid med 2/0, det var den enda boll som spelades i alla 18 hål. Därmed segrade det svenska laget  i singelmatcherna med 9-3 och totalresultatet skrevs till 15-9. Låter som en säker seger men mellan varven var det hårt och vissa matcher stod länge och vägde.

skagerak-cup-dag-2-010

Det var här, på 16e hålet, som den svenska segern var klar när både Göran Wallin och Gunvor Carlsson vann sina matcher. De kunde då sträcka sina armar mot skyn och mottaga publikens jubel.

skagerak-cup-dag-2-008

Det var betydligt fler åskådare på lördagen, än på fredagen. Antalet mer än sjudubblades och här syns några av dem bakom green på nionde hålet. Återigen fick spelarna och publiken smaka på läckerheter, serverade av Carin Dahlstrand och Eva Petersson. Trotjänaren Jan Hemmings passade på att vifta med den svenska flaggan. Kanske var det anledningen till att det svenska laget till slut tog hem segern. Vem vet, inte jag!

Nu ser vi fram emot nästa års Skagerak Cup och hoppas på lika fin stämning och vänskap som iår. Tack alla deltagare och funktionärer för fint samarbete!

/ Bengt Nordin – fotograf & reporter