Sett & hört på sommargolfen i Eksjö V26

linje

Eksjö 29 juni 002

Så var det dags för årets sommargolf som detta år arrangerades i Eksjö, den pittoreska och populära trädstaden. Den 29 juni på eftermiddagen anlände undertecknad med hustru till platsen för tvådagarsgolfen.

Eksjö stadshotell

De flesta av oss bodde på stadens tjusiga stadshotell som låg mitt i staden där man kunde känna historiens vingslag när man rörde sig inom husets väggar.

Eksjö 29 juni 008

På onsdagskvällen var det dags för den första måltiden och här står de som ankommit till hotellet redan kvällen före första tävlingsdagen uppställda på Stadshotellets trappa före den korta promenaden till restaurangen.

Eksjö

Det var på Vaxblekaregårdens restaurang som vi intog måltiden utomhus. Maten var förträfflig, vilket tyvärr inte kunde sägas om vädret. Det  regnade från och till men vi skyddades av en takmarkis, tack och lov.

Eksjö 29 juni 009

Efter måltiden återvände vi till hotellet för att starta uppladdningen inför nästa dags tävling. Eva Carlsson och paret Gunnar och Eva Lena Karlsen ser lugna och avslappade ut.

Eksjö 29 juni 010

Tore Malm har taktiken klar och informerar Inger Hertzell Dieckhoff och Eva Ekholm om hur han tycker att banan bör spelas. Staffan Ekholm ser ut att göra några noteringar i sitt block eller är han bara allmänt ointresserad? Han känner ju banan väl eftersom han är medlem i klubben.

Eksjö 29 juni 011

Christina Åström-Sjölund och Maria Zweifel såg mera ut att njuta av stunden och inte bekymra sig för morgondagen.

Eksjö 29 juni 014

Calle Åström (till vänster) höjer sitt glas och skålar med Inger Zetterlund. Göran Zetterlund (i mitten) och Torsten Lundberg får tydligen nöja sig med att titta på men är glada ändå. Snygg frisyr till höger? Självklart! Den tillhör ju hårfrisörskan Inga-lill Lundberg.

Eksjö 29 juni 004

Äntligen blev det dags för den sköna sängen och en god natts sömn inför morgondagens strapatser.

Eksjö 29 juni 006

När morgonen kom kunde jag från rumsfönstret konstatera att det inte regnade och att kyrkan fortfarande stod kvar, mitt i byn. Härligt!

Eksjö 1 juli 001

Så var det dags för den första tävlingsdagen, torsdagen den 30 juni. Den spanska flaggan vajade friskt i vinden och hälsade oss välkomna till banan. Solen den vant sig vid syntes inte till men vädret var i alla fall okej, trots att det kom några skurar under ronden.

Eksjö 30 juni 001

Margaretha Mäntylä tog emot startavgiften och delade ut scorekort före start och Inger Wolfbrandt (t.v.) och Karin Övgård vilade sig i de sköna skinnfåtöljerna inför tävlingen.

Eksjö 30 juni 002

Vår ordförande Anders Sjölund sågs chippa på puttinggreenen före start. Kan det ha lönat sig?

Eksjö 30 juni 003

Olle Hellgren på driving rangen är ingen vanlig syn. Vad månde bliva?

Eksjo 30 juni kvöllen 001

Efter en stärkande promenad efter golfrundan var det så dags för det stora, gemensamma middagen på torsdagskvällen. 77 personer satte sig vid dukade bord och såg med förväntan fram emot en trevlig kväll som bl.a innehöll ett föredrag om Albert Engström, massor av annan information och några tal.

Eksjo 30 juni kvöllen 002

Här väntar man på förrätten med ett gott humör.

Eksjo 30 juni kvöllen 003

Snart får vi smaka på drycken som serveras.

Eksjo 30 juni kvöllen 004

Stämningen på topp.

Eksjo 30 juni kvöllen 005

Bengt Kaddik kontrollerar om vinet har spansk härkomst.

Eksjo 30 juni kvöllen 006

Göran Petersson ser ut att drömma sig bort. Han kanske funderar på morgondagens spel efter en bra runda under den första dagen?

Eksjo 30 juni kvöllen 007

Totte Lundberg har något att förtälja. Karin Övgård lyssnar.

Eksjo 30 juni kvöllen 008

Intet är som väntans tider. “När kommer maten?”

Eksjo 30 juni kvöllen 009

Göran O Persson (t.h.) är gladast av alla. Kanske tänker han på morgondagen då han fyller år och hoppas vinna tävlingen, som en bra egen present?

Eksjo 30 juni kvöllen 010

Calle Åström (i mitten) ser ut att ha något “lurt” på gång, som så ofta.

Eksjo 30 juni kvöllen 011

Vad händer där då? Blickarna söker sitt mål.

Eksjo 30 juni kvöllen 012

“Vad vill ni beställa? Vin eller öl?”

Eksjö 1 juli 005

Så blev det fredag och dags för andra och sista tävlingsdagen. Tänk att vi alla kan vara så glada klockan nio på morgonen. Vi trivs nog ihop, tror jag. Rundan innehöll för övrigt allt väder som finns, med undantag av hagel.

Eksjö 1 juli 006

Kanonstart kl. 09.30 med hjälp av Lennart Erikssons älgbössa.

Eksjö 1 juli 007

Och där tog tävlingen slut. Ett mycket digert och prisvärt bord fanns på plats efter den gemensamma lunchen. Värdet översteg 30.000 kr och ALLA fick pris! Stort tack till Britt-Marie Andersson som fixat det mesta och till Knistad GC som stod för förstapriset i de bägge klasserna och mycket annat.

Eksjö 1 juli 011

Vinnare i A-klassen blev hemmasonen Staffan Ekholm (t.h.) med fina 145 slag före äkta paret Mats och Lotta Bengtzén som blev tvåa och trea. Sune Carlsson (t.v.) och tävlingsledaren Kjell-Åke Wennerholm gratulerade.

Eksjö 1 juli 013

I B-klassen segrade Eksjöbon Margaretha Mäntylä med 153 slag. Samma antal slag hade Barbro Edh Bergström men Maggan vann på ett slags lägre spelhcp. Trea blev Gunnar Bergström. Britt-Marie Andersson delade ut priserna.

Eksjo 30 juni kvöllen 014

Det är det här gänget vi ska tacka för det fantastiskt fina arrangemanget under dagarna i Eksjö, fr.v; Jan-Erik Nilsson, Lisbeth Wennerholm, Marita Nilsson, Pekka Mäntylä, Margaretha Mäntylä, Britt-Marie Andersson, Kjell-Åke Wennerholm, Eva Ekholm, Lennart Eriksson och Staffan Ekholm. Suveränt! Hurra för er!

Eksjö 1 juli 008

Det är nu beslutat att nästa års sommargolf kommer att skötas av Knistad Golf & Country Club i Västergötland, här representerade av Gunvor och Sune Carlsson. Boka redan nu in den 29 och 30 juni 2017 då tvådagarstävlingen kommer att spelas. Mer information kommer senare på hemsidan.

/ Bengt Nordin – fotograf & reporter samt utnämnd till “spindel” i detta sammanhang