Vinresan 9 februari 2017

Så närmar vi oss vår vinresa till Jumilla den 9 feb 2017.

Mycket glädjande konstaterar vi att resan snabbt blev fulltecknad och att vi har en liten kölista i den händelse att ngn av de anmälda får förhinder. Skulle någon ha förhinder ber vi er anmäla detta till Lisbeth Wennerholm (lisbeth@wennerholm.nu) senast 3 februari.

Vi har tidigare samlat in pengar för bussresan och ber er därför ha resterande 32 € (i jämna pengar) med er för insamling i bussen (avser fika på vägen upp, 2 vinprovningar, guidad tur på en av vingårdarna samt avsmakningslunch i Jumilla) .

Bussen hämtar först i Torrevieja 07:30  vid grusplanen utanför Masmovil, adress Av. Alfred Nobel 143 där du kan lämna din bil. Därefter hämtar bussen 08:00 i Quesada vid ”pärleporten” .  Parkering får göras på ngn av de närliggande gatorna.

Vi räknar med att stanna för ”spansk frukost” vid ca 09:00 i Molina de Segura och att vi anländer till Casa Ermita ca. 10:30. Där kommer vi att få en guidad rundvandring för att se deras vin- samt ölproduktion, varefter vi får provsmaka såväl öl samt några olika viner.

Därefter åker vi vidare och anländer ca. 12:30 till Hacienda del Carche, vårt andra vingårds besök. Även här får vi prova 3 olika viner. Möjligheten att handla vin och öl finns naturligtvis (och uppmuntras, då båda vingårdarna är stora sponsorer till vår klubb).

Resan går sedan vidare till Jumilla och restaurang Loreto  (restaurantedeloreto.com) där vi får avnjuta en 7 rätters spansk avsmakningsmeny i vacker miljö.

Efter lunchen går bussen raka vägen åter (med ev kisspaus om så önskas) och vi räknar med att anlända till Quesada/Torrevieja vid 18:00-18:30.

Vi hoppas och tror att det skall bli en minnesvärd dag.

Skulle någon ha några frågor går det bra att vända sig till Hans Jungefeldt.

Varmt välkomna!

Hans & Karin Lisbeth & Kjell-Åke

Du kan också läsa detta som pdf.