Sett & hört V14

Flaggan vajade ånyo i vinden måndagen den 3 april, dock inte förrän senare på dagen eftersom det länge var måttligt med vind.

“Himlen är oskyldigt blå”, sjöng Ted Gärdestad, och inte ett moln syntes så långt ögat nådde. Vi bjöds helt enkelt på en underbar dag i solen.

Dagens sponsor var Knistad G&CC och ägaren Dan Persson gladde oss med ett besök. Det är Dan och hans klubb som arrangerar Sommargolfen 2017, en tävling som är öppen för alla medlemmar i Scandinavian Golf Club och Club Sueco. Redan nu är cirka 50 spelare anmälda. Missa inte detta tillfälle! Mer information om eventet finns att läsa på hemsidan, under rubriken Övriga aktiviteter – Sommargolfen.

Dan Persson hade för övrigt med sig en egen fotograf, Mari, som tog hundratals bilder på banan och i restaurangen. Kommer finnas möjlighet senare att titta på dessa bilder.

Prisbordet som presenterades var i toppklass denna tävlingsdag.

Jörgen och Gunnars sköna gäng från Dalarna var på plats och flera fick pris. Välkomna åter!

Årets vinnare av klubbens matchspel mottog sina vinster och det var det äkta paret Barbro Ed och Gunnar Bergström som segrade i dam- och herrklassen. En unik dubbelseger, kan man säga.

Jag hade förmånen att spela med Inga-lill Lundberg och hon visade STOR klass genom att göra fyra birdies. Självklart kunde hon då kosta på sig att få njuta i solen med valfria sötsaker, eller hur?

Alla vinnare av de olika klasserna behövde sänka sig för att ta hem förstapriset. Margaretha Worge segrade i D-klassen med fina 70 slag netto och Dan Persson från Knistad G&CC delade ut priset och gjorde tummen upp.

Dagens i särklass bästa nettoresultat stod Grethe Jönsberg för då hon vann C-klassen med ytterst förnämliga 65 slag netto. Hon fick en ordentligt hjärtlig kram av tävlingsledaren Kjell-Åke Wennerholm.

I B-klassen tog Boel Wallin hem förstapriset med finfina 71 slag netto.

Dagens högtidstal hölls av Börje Forsberg som visade var skåpet skulle stå i A-klassen när han segrade med alltid respektabla 69 slag netto.

/ Bengt Nordin – tillfällig fotograf & reporter

 

 

Translate »
Copyright © Scandinavian Golf Club webmaster@scandigolf.eu managed by 1design1.com