Sett & Hört V49

Nittioen tappra golfspelare gav sig ut i morgonkylan dagen efter första advent. Måndagen bjöd på frost i gräset, lång bana och kvinnlig dominans på prispallen.

Annikka Johnsson beundrar den vackra granen som står i restaurang The Clubhouse.

Ordförande Anders Sjölund hälsade alla välkomna och berättade att det inte var några gäster eller sponsorer denna tävlingsdag. Han föreslog en adventssång och frågade då Nancy Egwall vad hon tyckte att vi skulle sjunga. Ave Maria föreslog Nancy, men Anders fick inte Nancy att starta sången så det blev ingen adventssång denna vecka.

Denna tävlingsdag blev det två birdiekungar som heter Sven-Erik Lindberg och Totte Lundberg. De gjorde var sin birdie på hål 13 och Sven-Erik ytterligare en på hål 16 och Totte en på hål 17.

Bertil Övgård var närmast hål på hål 15 och 17. Det var riktigt nära att vi alla fick lite “bubbel” om hans boll hade stannat i koppen på hål 17.

I D-klassen klev tre damer upp på prispallen. Agneta Thurlin blev etta på 74 slag, tvåa blev Gurli Eriksson på 76 slag och trea blev Eva Petersson på 77 slag.

Även i C-klassen var det tre damer som tog hand om prispallen. Etta blev Boel Wallin på 71 slag, tvåa blev Ulla Raaschou på 72 slag och trea blev Karin Övgård på 75 slag.

I B-klassen var det återigen tre damer som tog hand om de tre första platserna. Lena Fält segrade med 70 slag före Gunvor Carlsson på 72 slag och Monika Forsman på 74 slag.

Till slut fick herrarna också visa att de kan! I A-klassen vann Lars Karlsson på 74 slag. Han var inte kvar på prisutdelningen och kom därför inte med på bild. Tvåa blev Roland Jansson också på 74 slag men med ett högre handicap, trea blev Sven-Erik Lindberg på 75 slag.

Lill-Inger Kaddik och Kjell-Åke Wennerholm tackade alla för denna tävlingsdag. Lill-Inger önskade alla en God Jul och Gott Nytt År då detta var hennes sista måndagstävling detta året.

 

Karin Övgård / reporter & fotograf