Sett & Hört V10

Måndagen den 5 mars startade alla morgonpigga golfare tjugo minuter tidigare än vanligt. En härlig golfdag i ett fint vårväder med sol och regn. Dagens tävlingssponsor heter SweDent.

Ordförande Anders Sjölund hälsade alla välkomna och passade på att tacka för förtroendet, till att han blev vald som ordförande ytterligare ett år. Han tackade även sin boll för en trevlig dag och berättade att damerna i bollen, Ewa Frithiofsen och Kristina Maront, hade en jobbig dag med att lära honom hur man ska uppföra sig på banan. Kristina lärde honom några nya lite “snällare” ord att ta till när inte golfen går så bra. Piller, skrutt, bananskal och pannkaka kommer nu att användas i stället för tidigare svordomar.

Dagens birdiekungar heter i dag Tom Gustavsson och Jonas Heller. De gjorde två birdies var på hål 3 och 16 respektive hål 11 och 17.

Dagens närmast hål drottning heter Eva Brodersen, hon kom närmast hål på hål 11 och 15.

Segraren i D-klassen blev i dag Kristina Maront med 75 slag. Aase Kaalund Hansen kom tvåa med 77 slag och trea kom Ola Akselvoll med 78 slag. Tyvärr var inte Ola kvar på prisutdelningen så han kom inte med på bild.

Monika Bramsell från SweDent hjälpte Kjell-Åke Wennerholm och Lill-Inger Kaddik med prisutdelningen. Här får hon ge pris till sin kollega Ewa Frithiofsen när hon kom på 6:e plats i D-klassen.

I C-klassen tog tre herrar hand om prispallen. Lars Håkansson kom etta med 72 slag. Tvåa kom Svein Håkon Norevik och trea kom Bertil Marklund, båda med 73 slag.

Dagens bästa resultat hade Børge Tøttrup som segrade i B-klassen med 66 slag. Claes Bergerbrant blev tvåa och Eva Brodersen blev trea, båda hade 72 slag.

Så här lycklig blev Olle Hellgren när han fick pris för sin femte plats i B-klassen.

I A-klassen var det också tre herrar på prispallen, alla hade 71 slag. Lägst handicap hade Hans Jungefeldt, så han kom etta, tvåa kom Pål V Johansen och trea kom Kurt Samuelsson.

Ewa Frithiofsen från SweDent delade ut ett extra pris, en behandling hos henne. De lyckliga vinnarna blev Britt-Marie Andersson och Stig Petersson.

Om någon har missat att 2018-års matrikel finns tillgänglig, så kommer här en liten påminnelse.

Karin Övgård / reporter & fotograf

 

VECKANS INTERVJU

För att vi ska lära känna människorna som arbetar på La Marquesa bättre så fortsätter vi att göra intervjuer med personer i olika befattningar.
Lisbeth Wennerholm intervjuar och Karin Övgård fotograferar.

I golfshopen hittar vi Miguel Martinez Valero. Miguel är 45 år, gift och har en son som är 11 år och heter Miguel även han. De bor i Dolores.

På fritiden lyssnar Miguel gärna på musik, vandrar eller ägnar sig åt trädgårdsarbete och golf.

I juni har Miguel arbetat på La Marquesa i 28 år. Hans arbetsdagar i shopen är ca 8-9 timmar långa, några timmar om dagen får han hjälp av Genoveva Vera (Pascals fru). Miguel trivs jättebra med sitt arbete och tycker att det är trevligt att träffa så många olika nationaliteter varje dag.