Sett & Hört V11

Äntligen! Nu har våren kommit med sol och värme. När solen lyser starkt från klarblå himmel är det viktigt att tänka på att skydda sina ögon. Dagens tävlingssponsor kan hjälpa oss med detta. På prisbordet, som i dag var värt 844 €, fanns det bl.a. solglasögon från dagens tävlingssponsor Optica Rodrigues.

Eva och Fran Rodrigues från Optica Rodriques deltog i middagen och prisutdelningen.

Börje Forsberg fick äntligen sitt pris för sin vinst i klubbmästerskapet.

Gunnar Bergström, Jörgen Engerfelt och Börje Forsberg har besök av sitt kompisgäng från Dalarna. Detta är det 24:e året som de träffas och spelar golf.

Anders Rylin och Peter Björklund var dagens birdiekungar. De gjorde två birdies var på hål 5 och 8 respektive hål 8 och 17.

Kjell-Åke Wennerholm, vår tävlingsledare, och Ingegärd Engström kom närmast hål på 5:e hålet.

Tre glada herrar tog hand om prispallen i A-klassen. Anders Sjölund kom etta med 70 slag, tvåa blev Kurt Samuelsson, också med 70 slag, och trea blev Roland Jansson med 71 slag. Här är de tillsammans med Eva och Fran Rodrigues.

I B-klassen segrade Henny Pedersen med 69 slag. Tvåa blev Ann-Christin Rylin och trea blev Göran O Persson, båda hade 70 slag.

Valter Carlsson fick stiga högst upp på prispallen i C-klassen med 70 slag. Han flankerades av tvåan Ingegärd Engström och trean Salme Fagerholm, båda med 71 slag.

Siv-Britt Marklund hade dagens absolut bästa resultat, hon segrade i D-klassen med 64 slag. Else-Britt Johansson blev tvåa med 71 slag och Turid Norevik blev trea med 73 slag.

Karin Övgård / reporter & fotograf

 

VECKANS INTERVJU

För att vi ska lära känna människorna som arbetar på La Marquesa bättre, så fortsätter vi att göra intervjuer med personer i olika befattningar.
Lisbeth Wennerholm intervjuar och Karin Övgård fotograferar och skriver.

Gaspar Garcia Sanchez heter mannen som ni kan se lite överallt på La Marquesa med en hammare, sopborste, målarpensel eller något annat verktyg i handen.

Gaspar föddes i Orihuela och är 47 år gammal. Han bor ute på landet i Elche tillsammans med sina två döttrar som heter Sabrina och Lydia, 14 respektive 11 år gamla.

Djur är något som ligger Gaspar varmt om hjärtat. Tidigare hade han en hund men nu har han bl.a. höns och ett duvslag med 80 duvor. På sin fritid tävlar han ofta med sina duvor.

I 25 år har Gaspar arbetat på La Marquesa. Hans arbetsdagar startar vid sextiden och slutar inte förrän någon gång vid fem, sex på kvällen. Han tycker mycket om sitt arbete och tycker att det är roligt att träffa så många olika människor från olika länder.