Personalintervjuer våren 2018.

För att vi ska lära känna människorna som arbetar på La Marquesa bättre, kommer vi göra ett antal intervjuer med personer i olika befattningar. Vi som gör intervjun är Lisbeth Wennerholm som intervjuar och Karin Övgård som fotograferar.

 

Först ut är Pascual Jimenez Zapata. Alla vet nog vem Pascal är, men ni vet nog inte så mycket om honom.

Pascual är 53 år och gift med Genoveva Vera. De har två döttrar, som heter Cristina och Miriam. Han har också två barnbarn, Cruz tre månader gammal och Bianca 2 år gammal.

Som barn bodde han i La Zenia och redan som åttaåring cyklade han till Villa Martins golfbana och jobbade som caddie, vilket gav honom en bra inkomst. I många år var han själv golfproffs, men på senare år har han jobbat på La Marquesa vilket han trivs mycket bra med.

Pascuals intressen är, förutom familjen, golf och att se på TV. Golf jobbar han med hela veckorna och för familjens skull så blir det inte så mycket golf på helgerna, men i bland gör han undantag och spelar en del tävlingar.

 

Oscar Murcia Rodriguez, Marshall på La Marquesa.

Han föddes på sjukhuset i Elche 31 mars 1987, men växte upp och bor i Rojales. Oscar är singel och är mycket idrottsintresserad, han spelar golf, cyklar och spelar paddeltennis. 4 i handicap visar att han inte bara är intresserad av golf utan även mycket duktig på det. Arbetet på La Marquesa har han haft i tio år och hans arbetsdagar är ca 8 timmar/dag. Oscar trivs mycket bra på La Marquesa och ser det som sitt andra hem.

 

I receptionen på La Marquesa hittar vi Antonio Pérez Gonzálvez.

Antonio är född i Madrid för 37 år sedan och i dag bor han i Quesada, ca 300 meter från La Marquesa, tillsammans med Macarena och deras lilla dotter Aitana. I mars planerar Macarena och Antonio att gifta sig.

På fritiden spelar han gärna golf och cyklar.

Antonio har arbetat på La Marquesa i 16 år, sex dagar i veckan allt från ca 6,5 timmar på vardagarna till 10 timmar på lördagarna. Han trivs mycket bra på sin arbetsplats och tycker att han har mycket bra arbetskamrater.

 

Här presenterar vi Ricardo Martinez Castro som precis som Antonio (som vi presenterade förra veckan) arbetar som Caddiemaster på La Marquesa.

Ricardo är 38 år och kommer från Lausanne i Schweiz. Han bor i Ciudad Quesada tillsammans med flickvän och en son som är 11 år gammal och heter Ricardo.

På fritiden är han tillsammans med sin son och då blir det mycket handboll och golf.

I 14 år har Ricardo arbetat på La Marquesa, vilket han trivs mycket bra med och tycker att han får träffa många trevliga människor under sina ca 42 timmars arbetsveckor.

 

I golfshopen hittar vi Miguel Martinez Valero. Miguel är 45 år, gift och har en son som är 11 år och heter Miguel även han. De bor i Dolores.

På fritiden lyssnar Miguel gärna på musik, vandrar eller ägnar sig åt trädgårdsarbete och golf.

I juni har Miguel arbetat på La Marquesa i 28 år. Hans arbetsdagar i shopen är ca 8-9 timmar långa, några timmar om dagen får han hjälp av Genoveva Vera (Pascals fru). Miguel trivs jättebra med sitt arbete och tycker att det är trevligt att träffa så många olika nationaliteter varje dag.

 

Gaspar Garcia Sanchez heter mannen som ni kan se lite överallt på La Marquesa med en hammare, sopborste, målarpensel eller något annat verktyg i handen.

Gaspar föddes i Orihuela och är 47 år gammal. Han bor ute på landet i Elche tillsammans med sina två döttrar som heter Sabrina och Lydia, 14 respektive 11 år gamla.

Djur är något som ligger Gaspar varmt om hjärtat. Tidigare hade han en hund men nu har han bl.a. höns och ett duvslag med 80 duvor. På sin fritid tävlar han ofta med sina duvor.

I 25 år har Gaspar arbetat på La Marquesa. Hans arbetsdagar startar vid sextiden och slutar inte förrän någon gång vid fem, sex på kvällen. Han tycker mycket om sitt arbete och tycker att det är roligt att träffa så många olika människor från olika länder.

 

I köket på restaurang The Clubhouse hittar vi David Hirst. Han bor i Quesada tillsammans med Aya och deras två barn Archie och Olivia. David är 40 år och är född i England.

Några fritidsintressen, utöver familjen, hinner han inte med.

I fem år har han arbetat på The Clubhouse, vilket han trivs väldigt bra med. När vi frågade hur mycket han arbetar, svarar han, med ett leende, att han arbetar så lite som möjligt.

 

När vi köper något i baren eller blir serverade mat inne i restaurangen, The Clubhouse, är det ofta en glad och pigg Elvisa Tretjakova som vi träffar.

Elvisa är 34 år och är född i Litauen, men hon bor nu i Guardamar Del Segura. Elvisas pojkvän Edgar arbetar också på The Clubhouse och de har en dotter som heter Adrija.

Hennes arbetsdagar är ca 6 timmar och hon trivs mycket bra. När hon inte arbetar så är hantverk ett stort fritidsintresse. Elvisa gör bl.a. de vackra flaskorna som ni ser på borden i restaurangen. (Se bild nedan.) Ett annat frititidsintresse är att vara vid havet, njuta av solen och att simma.

 

Om ni behöver hjälp med att förbättra ert golfspel så finns det två Golf Pro på La Marquesa, Jesús Rodrígues och David Andreu Jimenez.

Om ni vill boka en tid hos någon av dem eller få information om priser etc. så ska ni prata med Miguel eller Genoveva i golfshopen.

För en person kostar det 40€/timme, men tar du flera lektioner så blir priset lägre. Vill ni vara flera personer på en lektion så blir det ett annat pris.

Jesús Rodríguez föddes i Alicante för 39 år sedan. I dag bor han i Rojales och har en flickvän som heter Chari.

Jesús har arbetat i 20 år på la Marquesa. Han har mycket varierande arbetstider men arbetar ca 10 timmar i veckan på La Marquesa. Arbetet som Golf Pro tycker han mycket om och är mycket glad om han kan göra sina elever glada.

 

David Andreu Jimenez är född i la Zenia och är 33 år. Han bor i Almoradi och har en flickvän som heter Virginia. Pascual Jimenez Zapata är Davids farbror.

Sportintresset är mycket stort, bl.a. fitness, löpning, cykel och fotboll. Golf är dock det största intresset, vilket han har spelat sedan han var 5 år gammal.

David har arbetet i 2 år på La Marquesa och han jobbar ca 30 timmar i veckan.

 

Tillbaka i restaurangen The Clubhouse, och där träffar vi en alltid lika vänlig och glad Marjorie Pontio Nuñes.

Marjorie föddes för 41 år sedan i Chile, men sedan 20 år tillbaka har hon bott i Spanien. Hon bor i Torrevieja tillsammans med sin man David och deras tre barn, Camilo, Sofia och Andrea.

När Marjorie är ledig så är hon mycket tillsammans med sin familj, men hon tycker även om att träffa vänner, att läsa, träna aerobics och att vara ute och gå.

I ett år har Marjorie arbetat på The Clubhouse och hennes arbetsdagar är 8 timmar. Hon tycker mycket om sitt arbete och tycker att det är roligt att träffa så många olika människor från olika kulturer.

 

Sist men inte minst …. här presenterar vi den alltid lika trevlige Edgars Strauss, som arbetar på The Clubhouse.

Edgars är 33 år och bor i Guardamar Del Segura tillsammans med sin flickvän Elvisa, som också arbetar på The Clubhouse, och dotter Adrija. Han är född i Litauen men flyttade till Spanien för ca 11 år sedan tillsammans med sina föräldrar och systrar. En av hans systrar heter Aija och är sambo med David Hirst som vi tidigare intervjuat. Edgars har inte bott i Spanien hela tiden utan då och då jobbat i andra länder, bl.a. England.

Fritidsintressen har han gott om bl.a. familjen, fotboll och stranden. Tre gånger i veckan följer han med dottern på hennes tennisträning och nu även en gång i veckan på hennes golfträning.

Edgars arbetar 40 timmar i veckan på The Clubhouse, och det trivs han mycket bra med.