Sett & Hört V8

Även denna måndagen bjöd på en kall start men ett bättre golfväder allteftersom solen steg upp. Denna tävlingsdag innehöll även den andra och avgörande omgången för de som spelade KM.

Dagens tävlingssponsor kom från Fastighetsbyrån och heter Roland Wallman. Han deltog både i dagens tävling och efterföljande middag med prisutdelning.

Många valde att sitta ute i poolbaren och njuta av sol och något att dricka efter golfrundan.

Undertecknad hade turen att få spela med tre trevliga damer, prisutdelare Lill-Inger Kaddik och hennes två pryoelever, Elisabeth Vistrand och Salme Fagerholm.

Ordförande Anders Sjölund informerade bl.a. om resultatet från enkäten som lämnades in förra måndagen. Svaren var mycket lika från den manliga och kvinnliga sidan. Han bad oss också om att inte glömma att skriva in tiden för golfrundan (dvs hur lång tid den tog inte klockslag) och även att sluta klaga på vår tidiga starttid. Vi ska vara glada att vi kan få en starttid för ett så stort sällskap, både måndag och onsdag, på en golfbana här i Spanien.

Vår matansvarig, Kerstin Engerfelt, informerade om att man inte skulle glömma att anmäla sig till årsmötet den 2:a mars. Årsmötet hålls i klubblokalen på la Marquesa och middagen efter kommer att hållas på The Clubhouse.

I dag lyckades tre herrar bli birdiekungar. Christer Johnsson gjorde en birdie på hål 2 och en på hål 17, Mats Carlsson gjorde en birdie på hål 11 och en på hål 12 och Börje Forsberg gjorde en birdie på hål 8 och en på hål 15.

Övriga birdies gjordes av Totte Lundberg (hål 17), Marek Jarowski (hål 5), Kjell Fält (hål 11), Tony Gustavsson (hål 12), Lars Carlsson (hål 13), Sven Norevik (hål 15), Christer Westman (hål 17), Kjell Fagerholm (hål 17), Agneta Thurlin (hål 11), Lisbeth Wennerholm (hål 13), Inga-Lis Fransson (hål 17) och Marina Pippin Wirkala (hål 17).

Närmast hål kom i dag:
Hål 5 – Karin Övgård och Marek Jaworski
Hål 11 – Elisabeth Vistrand och Kjell Fält
Hål 15 – Börje Forsberg
Hål 17 – Torunn Sjövoll Johansen och Kjell Fagerholm

Ja, här har vi birdiekungarna igen! De tog även hand om de tre första platserna i A-klassen. Etta blev Christer Johnsson på 38 poäng. Mats Carlsson och Börje Forsberg kom tvåa och respektive trea på 36 poäng.

I B-klassen tog Lena Fält hand om första platsen, hon segrade på 37 poäng. Börje Svensson kom tvåa på 36 poäng och Roland Jansson kom trea på 35 poäng.

I C-klassen tog Svein Håkon Norevi hand om första platsen med dagens bästa resultat, 39 poäng. Torunn Sjövoll Johansen kom tvåa på 35 poäng och Barbro Ed Bergström kom trea på 34 poäng.

Gunnar Bergström blev lite ledsen när han inte fick vara med på bild när hans äkta hälft fick vara det. Det kan vi ju lätt rätta till och berätta att Gunnar kom på 5:e plats i C-klassen på 33 poäng.

Tre nöjda damer tog hand om de tre första platserna i D-klassen. På första plats kom Margareta Öhman på 36 poäng, tvåa kom Gun-Inger Carlsson på 34 poäng och trea kom Birgitta Östberg på 33 poäng.

Roland Wallman från Fastighetsbyrån lottade ut tre extrapriser. De tre lyckliga som vann var sin jättebutelj var Lill-Inger Kaddik, Agneta Thurlin och Hans Öhman.

Här har vi segrarna i damklassen i KM. Lisbeth Wennerholm segrade med 183 slag, tvåa blev Gunvor Carlsson med 192 slag, trea blev Maria Qvillby med 202 slag och fyra blev Maria Zweifel med 203 slag.

Herrklassen i KM vanns av Mats Carlsson med 162 slag, två blev Ulf Wallin med 169 slag, trea blev Christer Johnsson med 170 slag och fyra blev Jerry Ek med 172 slag.

 

Reporter och fotograf – Karin Övgård

Translate »
Copyright © Scandinavian Golf Club webmaster@scandigolf.eu managed by 1design1.com