Sett & Hört V9

Morgonen efter att Norge och Sverige fick VM guld i sprintstafetten i skidor är det fuktigt och lite småkyligt, men som vanligt så blev det en härlig golfdag. Media Spain var dagens tävlingssponsor och Joachim Myhr deltog både i dagens tävling och prisutdelning.

På puttinggreenen är det fullt med tävlingssugna golfare som gör sig redo för dagens tävling. Nästa vecka får de övningsputta något tidigare, för då startar tävlingen 20 minuter tidigare.

Ordförande hälsade alla, medlemmar och gäster, välkomna till dagens prisutdelning och lämnade över till Torsten “Totte” Lundberg. Totte gick igenom och förklarade lokala regler, så att vi alla vet vad som gäller.

Dagens birdiedrottning var Birgitta Göransson, som gjorde en birdie på hål 11.
Tre herrar blev dagens birdiekungar, alla tre gjorde två birdies var. Joachim Myhr, dagens tävlingssponsor från Media Spain, gjorde en på hål 2 och en på hål 18. Göran Wallin gjorde en birdie på hål 2 och en birdie på hål 13. Gästen Rune Sundström gjorde en birdie på hål 15 och en birdie på hål 18.

Övriga som gjorde birdie var: Bertil Övgård (hål 2), Maunu Wirkkala (hål 3), Kurt Samuelsson (hål 4), Olle Hellgren (hål 4), Axel Lundgren (hål 5), Ola Bergh (hål 5), Hans Johansson (hål 11), Jarl Östberg (hål 11), Börje Forsberg (hål 13), Anders Sjölund (hål 13), Mats Carlsson (hål 18) och Hans Näslund (hål 18).

Närmast hål kom i dag:

Hål 5, Viveca Wikman och Ola Bergh
Hål 11, Anita Eriksson och Jörgen Engerfelt
Hål 15, Mats Carlsson
Hål 17, Karin Övgård och Peter Hising

I A-klassen segrade förra veckans trea, Börje Forsberg. Han vann på 35 poäng. Dagens tvåa, Hans Johansson, hade också 35 poäng, men ett högre handicap. Trea blev Anders Sjölund på 34 poäng.

Tre herrar tog hand om de tre första platserna i B-klassen. Dagens bästa resultat hade ettan Maunu Wirkkala på 38 poäng. Tvåa kom Ola Bergh på 34 poäng och trea kom Roland Jansson på 33 poäng.

Även i C-klassen så tog förra veckans trea hand om första platsen, i dag segrade Barbro Ed Bergström på 35 poäng. Tvåa kom Olle Hellgren och trea kom Jarl Östberg, båda hade 34 poäng så handicapet fick avgöra.

Förra veckans segrare i D-klassen visade i dag att det inte var en tillfällighet, Margareta Öhman tog hand om första platsen igen på 36 poäng. Tvåa blev Louise Melander på 35 poäng och trea blev Karl Jönsberg på 34 poäng.

En flaska vin för “tapperhet i fält” lottades ut i alla klasser denna tävlingsmåndag. Lisbeth Wennerholm kände på sig att hon var en stark aspirant på den flaskan när hon gick ute på banan. När tärningen sedan slogs var det hon som också tog hand om den i A-klassen.

Kjell-Åke Wennerholm berättade att i dag var det sista gången som Lill-Inger Kaddik delade ut priser från sitt alltid lika fina prisbord. Hon lämnar över, efter 5-års arbete, till Elisabeth Vistrand och Salme Fagerholm. Ett JÄTTESTORT TACK till Lill-Inger som har lagt ner ett stort arbete med att alltid ha ett jättefint och jättetrevligt prisbord.

 

Och nu till veckans värsting:

Eva Petersson var förmodligen upptagen med något eller i andra tankar på hål 12. När vi alla slagit ut och närmade oss bollarna på fairway så utbrister Eva, nämen här är ju bara tre bollar, var är min? Hon tittar då på sina händer där hon fortfarande håller sin driver och sin boll. Hoppsan! Jag har visst glömt att slå ut. Det blev väldigt muntert i bollen efter detta!

 

Fotograf och reporter – Karin Övgård

Copyright © Scandinavian Golf Club webmaster@scandigolf.eu managed by 1design1.com