Sett & Hört på Sommargolfen 2019

 

Drygt 65 medlemmar från både Scandinavian Golf Club och Club Sueco samlades på den lyxiga och vackra Hooks Herrgård strax söder om Jönköping. Den 4 och 5 juli tävlade vi på de två fina banorna, Parkbanan i blåst och regn, och Skogsbanan i sol men kall hård vind. Innan vår golfturnering började samlades vi i salongen och hejade på fotbollsdamerna i semifinalen.

Första dagen spelades på Parkbanan, som till största delen gick tätt utmed sjön. Och med blåsten och regnet var det inte lätt att slå rakt. Yvonne Tenggren delade ut scorekorten.

Bagarna ville inte stå på plats i vinden, och Holger tog en skogspromenad.

 

Efter dag 1: Trots det svåra vädret gjordes bra resultat av en handfull spelare: Pekka Mäntylä och Jarl Östberg leder i B-klassen på 76 slag. Valter Carlsson och Eva Ekholm ligger trea på 77 slag.

Mats Bengtsén och Marita Nilsson leder i A-klassen med 70 slag. Britt-Marie Andersson ligger trea med 71 slag.

Kjell B Johansson och Yvonne Tenggren hade fixat ett fint prisbord. Club Sueco bidrog med vinflaskor till närmast hål-vinnarna. Många flaskor fick faktiskt lottas ut då vi damer hade svårt att nå greenerna på förstaslaget i motvinden. Första priset är inte dåligt, det skänktes av Hooks Herrgård och var ett presentkort på övernattning, golf, spa och middag för två personer.

Den oförbätterliga Britt-Marie Andersson hade tagit med sig småländsk ostkaka från Vrigstad och sylt från Ica som bidrag till prisbordet.

 

Stort tack till Gunvor Carlsson och Lotta Bengtsén som knappade in resultaten båda dagarna, ett digert jobb.

 

Det totala resultatet efter två dagar:

Klass A: Britt-Marie Andersson fortsatte att spela bra även andra dagen och slog alla andra i A-klassen med resultatet totalt 151 slag. Tvåa kom Mats Bengtsén med 152 slag och trea kom Anders Rylin med 153 slag.

Klass B: Inger Hertzell Dieckhoff  avancerade starkt och vann totalt B-klassen med 159 slag. Tvåa kom Pekka Mäntylä med 161 slag och trea kom Anna Rundgren med 164 slag. Valter Carlsson hade samma resultat som Anna men lotten avgjorde.

Stort grattis till vinnarna och tack till Bengt Nordin som höll i prisutdelningen och sist men inte minst – TACK till värdarna Yvonne och Kjell. När vi alla gett oss av får de äntligen pusta ut med en bit mat och en öl.

Här kommer fler bilder i collage från middagarna, tagna av Bengt Nordin.

Reporter och fotograf: Barbro Garneij

 

 

 

Translate »
Copyright © Scandinavian Golf Club webmaster@scandigolf.eu managed by 1design1.com