Sommargolf i Sverige

 

linje

Uppdaterad information!

Hej kära golfvänner!

Så var det snart dags igen! Ny sommar och nya möjligheter att träffa era skandinaviska vänner från vinterhalvåret i Spanien. Fjolårets träff i Arboga blev ett trevligt och uppskattat event och vi tackar på nytt Bernt M. Petersson för det arbete han lade ned i samband med besöket i hans hemstad. Bilden ovan visar en del av startfältet i samband med den information som lämnades före första dagens start av Bernt och undertecknad.

I samband med träffen i Arboga så efterlystes förslag på stad och golfbana för sommarträffen 2015. Förslaget som kommit in är från Gunnar Bergström och ser mycket tilltalande ut och vi har bestämt oss för att genomföra detta.  Tidpunkten är den vanliga, dvs torsdagen och fredagen efter midsommar, den 25 och 26 juni.

Gunnar har förhandsbokat 20 rum på Gustaf Wasa Hotel och golf för 32 personer på Dalsjö Golf. Enligt Gunnar är detta Borlänges bästa hotel och Dalarnas bästa golfbana. Låter kanonbra, eller hur? Ni kan få mer information på de aktuella hemsidorna;

www.gustafwasa.se och www.dalsjogolf.se

Följande priser har Gunnar förhandlat fram:

Del i dubbelrum för en natt, 2 greenfee, 2 luncher (som intas vid golfbanan) och frukost kostar 1.100 kr per person. För långväga gäster kan ytterligare en natt, med frukost, erbjudas. Pris erhålles när vi vet hur många extranätter som önskas.

Bor man i enkelrum blir priset 100 kr dyrare, dvs 1.200 kr, och för de som inte spelar golf men bor i del av dubbelrum blir priset 645 kr.

Middagen på torsdagskvällen återkommer vi till, både när det gäller meny, restaurang och pris. Känner jag Gunnar rätt så kommer han se till att bästa möjliga innehåll kommer att erbjudas till lägsta möjliga pris.

Hotellet ligger cirka 500 meter från tågcentralen vilket innebär att man kan ta sig till Borlänge även tågledes, om så önskas. Dalarna har ett stort utbud av andra, intressanta aktiviteter som man kan passa på att besöka i samband med denna träff. Tala gärna med Gunnar om ni är intresserade av information om detta.

Så här skulle vår träff kunna arrangeras:

1. Vi ses torsdagen den 25 juni vid lunchtid på Dalsjö Golf och äter något så att vi står oss väl på golfrundan, lunchen ingår då i ovanstående pris.

2. Första bollen i två-dagars-tävlingen startar därefter och eventuellt erlägger vi 50:- i startavgift för två dagarsspel, som oavkortat går till priser. Gunnar har en tanke om att finna sponsorer så vi kanske inte behöver ha någon anmälningsavgift men vi ber att få återkomma om detta

3. Vi äter gemensam middag på kvällen

4. Fredagen den 26 juni inleds med frukost och sedan vi spelar vi andra rundans golf med förhoppningsvis start cirka kl. 10.00.

4. Efter avslutat spel intar vi på nytt lunch på banans restaurang och i samband med detta förrättas prisutdelning.

Vänligen anmäl er till mig så snart som möjligt om intresse finns eftersom antalet deltagare är begränsat till cirka 35 personer.

Följande personer har nu anmält sig (per 2015-4-27): Barbro Bergström, Gunnar Bergström, Bengt Nordin, Britt-Marie Andersson, Lennart Eriksson, Christer Westman, Gurli Eriksson, Olle Hellgren, Inga-lill Lundberg, Torsten Lundberg, Maj-Britt Rhöse Lindqvist, Anthony Lindqvist, Ingegärd Engström, Carl Åström, Per-Olof Ericson, Birgitta Göransson, Claes Göransson, Else-Britt Johansson, Hans Johansson, Gunilla Samuelsson, Kurt Samuelsson, Bernt M. Petersson, Birgitta Ewertzon (ej golf), Brit Signy Thronäs, Kjell Thronäs, Kerstin Engerfelt, Jörgen Engerfelt, Emma Carlsson, Mats Carlsson, Leif Dahlstrand, Carin Dahlstrand (ej golf), Kerstin Rylme, Frank Rylme, Sirpa Dahlstedt och Bror Dahlstedt.

Jag återkommer med ytterligare information till de som anmält sig senare.

Svinga lugnt!

Bengt Nordin