SGC inför egen Marshall på prov hösten 2015

linje

För att säkerställa den fina förmån vi har att få tävla med kanonstart och med start 08.30 under hela året (vi för en diskussion med klubben om att få starta 09.00 under den mörkaste och kallaste perioden) måste vi hålla ett jämnt och bra tempo så att andra spelare har möjlighet att utnyttja banan.

Vi vill också kunna avsluta tävlingarna så snabbt som möjligt för att på börja våra trevliga luncher i rimlig tid. Att luncherna kan bli lite sena när vi är upp mot 130 startande är i viss mån naturligt men inte hur sena som helst.

Vi vill understryka att från det att sista scorekortet kommit in tar det ca 3-5 min innan vi har resultatlistan klar. Vi som registrerar allt och tar fram resultatlistorna har noterat att vi sitter tomhänta under mycket långa perioder pga. av långsamt spel ute på banan.Detta har också lett till påpekande från banan där även de önskar ett lite högre tempo.

Vidare har det framförts önskemål om att följa de regler som finns för var vi skall gå med våra vagnar och köra med bilar, detta för att säkerställa fina gräsytor att spela på.

(det vore fantastiskt om vi kunde bli av med alla plastkättingar som finns på banan.)

Med detta som bakgrund har vi beslutat att på prov införa egen Marshall som säkerställer tempot på banan samt att vi följer regler för var vi skall gå och köra.

Vi vill understryka att en Marshall inte är en regeltolkare utan en hjälp för oss alla att få ut mesta möjliga av våra måndagar i positiv anda.

Jan Hemings har ställts sig välvillig till att pröva uppgiften som Marshall under inledningen av hösten vilket styrelsen är mycket tacksam för.