Sett & hört V17

linjeMonday 2016-04-25 001

Banan spelades maximalt lång måndagen den 25 april. 60 spelare kom till start och det var spel i två klasser denna dag. Vinden, som emellanåt var byig och kraftig, ställde till problem för många spelare vilket också visade sig på resultatlistan. Paret Rylme var dock mycket nöjda med dagen. Kerstin firade sin 69:e födelsedag medan Frank slog till med en hole-in-one på 11:e hålet. “Märkligt”, sa Frank. “Här har man spelat golf i över trettio år och aldrig lyckats göra en hio och nu har det blivit två på mindre än ett halvår”.

IMG_1118

Här är bildbeviset när Frank Rylme plockar upp bollen ur hålet på 11:an efter sitt hole-in-one. Fotograf är Holger Dieckhoff som påpassligt tog bilden och dokumenterade händelsen.

Monday 2016-04-25 002

Krister Ahnelöv såg så lycklig ute efter färdigspelad runda att man även här trodde att det rört sig om en hole-in-one. Men icke! Han meddelade istället stolt att han slagit driven på 18:e hålet i 370 meter vilket var nytt rekord för honom, och skulle varit för de flesta i vårat gäng. Vid närmare kontroll visade det sig dock att bollen rullat både här och där på asfalt innan den hittades av medspelarna i ruffen. Han hade under tiden lyckats slå fyra gånger på den provisoriska bollen, under det att han självklart varje gång betonat att slagen var just provisoriska, varför han kunde fortsätta spela på sin egentliga boll. Rutinerat, Krister!

Monday 2016-04-25 004

Inger och Roar Temte kopplar av i matsalen efter avverkad golfrunda. Ska vi tro att maten smakade förträffligt och att de trivs med tillvaron, med tanke på deras leenden?

Monday 2016-04-25 011

För tredje gången under 2016 vinner Gunnar Karlsen en klass. Denna gång i B-klassen med 76 slag netto. Lika många gånger har hustru Eva Lena funnits vid hans sida och njutit av framgången.

Monday 2016-04-25 005

Hans Jungefeldt segrade i A-klassen med för dagen fina 73 slag netto. Det syns på blicken att han varit fokuserad denna dag och då brukar det gå bäst med spelet.

Monday 2016-04-25 007

Inga-lill Lundberg blev plötsligt ställföreträdande fotograf när hon tog initiativet och knäppte en bild på undertecknad, troligtvis på grund av hyggligt spel då jag blev tvåa i A-klassen med 73 slag netto. Calle Åström (t.v.) dök upp till lunchen, till glädje för alla. Han kom med nattplanet. Är det månne jetlaggen som ger det sömniga intrycket?

/ Bengt Nordin – fotograf & reporter