Sett & Hört V13

Mörkt och kyligt var det denna tidiga måndagsmorgon, omställning till sommartid och tjugo minuter tidigare start kändes tungt för många. Men som vanligt kom solen upp och värmde och gjorde så att många spelade mycket bra golf.

Vår ordförande Anders Sjölund hälsade oss välkomna och presenterade våra gäster. Han räckte även över mikrofonen till Britt-Marie Andersson, ansvarig för damkommittén, som berättade att höstens damresa nu är bokad. Den 15 november åker damerna till Altorreal. Första teetime kl. 11.04. Mer information kommer senare.

I dag hade vi som vanligt några gäster med i dagens tävling. Peter och Marie Karlstén var ett par av de gäster som Anders Sjölund presenterade.

Kjell-Åke Wennerholm presenterade vilka som vunnit matchspelet och läste upp listan för vilka som just nu kommer att tävla i Skagerrak Cup. Han berättade även att Masa Hotell är bokat för fest och prisutdelning. Så boka in den 10 november. En trerätters meny kommer att serveras för priset av 15 €. Mer information kommer på hemsidan längre fram. Lill-Inger Kaddik står i bakgrunden och städar i korgen där hon förvarar birdies.

Bertil Övgård kom etta i A-klassens matchspel. Tvåa blev Kjell Fäldt och trea blev Bror Dahlstedt. Kjell och Bror var inte med på prisutdelningen och därför inte med på bild.

Etta i B-klassen blev Torsten “Totte” Lundberg, men han deltog inte i dagens tävling och är därför inte med på bild. Tvåa blev Lorentz Lorentzen och trea blev ….

….. Christer Westman.

Dagens birdiekung blev i dag Carl-Henrik Raaschou med två birdies. Han gjorde birdie på hål 9 och på hål 15.

Från detta fina påskinspirerade prisbord fick pristagarna sina priser i dag.

Tre damer tog hand om de tre första platserna i D-klassen. Etta kom Marie Karlstén med 71 slag. Tvåa kom Aase Kaalund Hansen och trea kom Nina Horgen Strømmer, båda hade 73 slag.

I C-klassen var det också tre damer som tog hand om de tre första platserna. Viveca Wikman kom etta med 71 slag, tvåa kom Ingegärd Engström med 71 slag och trea kom Reidun Bergström med 72 slag.

I B-klassen var det två herrar och en dam som klev upp på prispallen. Segrare blev Carl-Henrik Raaschou med 70 slag, tvåa blev Lars Garneij med 71 slag och trea blev Britt-Marie Andersson med 72 slag.

Dagens bästa resultat hade i dag Jerry Ek med 69 slag. Tvåa blev Erik Larsen och trea blev Uno Wilhelmsson, båda hade 70 slag.

 

Karin Övgård / reporter & fotograf

 

VECKANS INTERVJU

För att vi ska lära känna människorna som arbetar på La Marquesa bättre, så fortsätter vi att göra intervjuer med personer i olika befattningar.
Lisbeth Wennerholm intervjuar och Karin Övgård fotograferar och skriver.

När vi köper något i baren eller blir serverade mat inne i restaurangen, The Clubhouse, är det ofta en glad och pigg Elvisa Tretjakova som vi träffar.

Elvisa är 34 år och är född i Litauen, men hon bor nu i Guardamar Del Segura. Elvisas pojkvän Edgar arbetar också på The Clubhouse och de har en dotter som heter Adrija.

Hennes arbetsdagar är ca 6 timmar och hon trivs mycket bra. När hon inte arbetar så är hantverk ett stort fritidsintresse. Elvisa gör bl.a. de vackra flaskorna som ni ser på borden i restaurangen. (Se bild nedan.) Ett annat frititidsintresse är att vara vid havet, njuta av solen och att simma.

 

Här är ett smakprov på Elvisas vackra flaskor. Kontakta Elvisa om ni är intresserade av att köpa.