Sett & Hört på Skagerak Cup fredag

Fredag förmiddag, vinden är kall och solen har ännu inte börjat värma de 24 spelarna, och deras lagkaptener, som har samlats på första tee.

Först ut var tvåmannalagen Inga-Lill Lundberg och Nils Lejon för Sverige och Per Skall Sörensen Isak Lauvas för Danmark/Norge. Det slutade med att Sverige tog hem segern i både Bästboll och Foursome med 3/1 respektive 1/0.

Andra bollen ut var för Sverige Holger Dieckhoff och Gunnar Bergström och för Danmark/Norge Grethe Jönsberg och Kjell Thronaes. Även här vann Sverige båda matcherna med 1/0 och 4/2.

I tredje bollen gick Christel Sörensen och Børge Tøttrup för Danmark/Norge och i det svenska laget gick Gunvor Carlsson och Mats Carlsson. Denna match vann Danmark/Norge Bästbollen med 3/2 och Sverige vann Foursome med 3/2.

I den fjärde bollen spelade Henny Pedersen och Karl Jönsberg för Danmark/Norge mot Anders Sjölund och Hans Johansson för Sverige. Bästbollen vann Danmark/Norge med 3/2 och Foursome vann Sverige med 2/0.

I näst sista bollen gick Svein Norevik och Annelise Tøttrup i Danmark/Norges lag och Britt-Marie Andersson och Kjell-Åke Wennerholm för Sverige. Danmark/Norge var starka i Bästbollen och slog Sverige med 1/0 men i Foursome tog Sverige hem segern med 2/1.

Sista bollen ut var Pål V Johansen och Enok Kjærnsbekk, som spelade för Danmark/Norge, de mötte Birgitta Östberg och Olle Thurlin.  Bästbollen slutade med oavgjort mellan de båda lagen, men i Foursome var Danmark/Norge starkast och tog hem segern med 3/2.

Britt-Marie Andersson i en besvärlig situation på 10:e hålet.

Svein Norevik slår bland tuvor och buskar.

Hoppsan! Vilket läge på första hålet för Pål V Johansen ……..

som även hade problem på hål två.

 

Dagens slutresultat blev 7,5 för Sverige och 4,5 för Norge/Danmark.

Kom och heja på ditt lag i morgon! Klockan 10.02 slår först bollen ut.

VÄLKOMNA!

 

Karin Övgård / reporter och fotograf och foton från Britt-Marie Andersson, Kjell-Åke Wennerholm och Bertil Övgård.